Bravčové mäso na paprike, príloha pohanka

10697237_1617003535212267_7239746666511896154_oBravčové mäso na paprike, príloha pohanka

750g bravčové stehno
1/2 pór
2ks paprika zelená
1KL sušená paprika červená
soľ
repkový olej
1 šálka sušená pohanka
3-4ks cibuľa

Mäso nakrájame na kocky, pór ma drobno a papriku na malé kúsky. V hrnci speníme na oleji pór, pridáme mäso, papriku, mletú papriku, osolíme a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Keď treba podlejeme vodou počas dusenia. Nezahusťujeme.
Ako prílohu máme pohanku uvarenú v pomere 1 šálka pohanky 2 šálky vody, soľ, olej 1ČL. Varíme kým sa nám nevyparí voda na miernom ohni pri občasnom miešaní.
Cibuľu nakrájame na kolieska a na oleji smažíme do hneda. Cibuľou posypeme pri servírovaní aj mäso aj pohanku.

Foto: René Lazový photo