Karamelovo-mandľový pohár

11022580_1603225499923404_8226077799074523847_o

 

200g kryštálový cukor hnedý
2,5dl mlieko
2PL zemiakový škrob
100g mandle
3 smotany na šľahanie
2PL maslo
1 vanilkový cukor
jablká + kryštálový cukor hnedý

Cukor upálime na panvici na karamel, zalejeme mliekom a varíme, kým sa karamel nerozpustí. V troche vody rozmiešame škrob, vlejeme do karamelu a za stáleho miešania krátko povaríme kým nezhustne a necháme vychladnúť. Mandle obaríme horúcou vodou, schladíme v studenej vode, ošúpeme a polovicu najemno pomelieme. Pomleté vmiešame do krému a pridáme 2 šľahačky vyšľahané s vanilkovým cukrom. Premiešame a rozdelíme do pohárov, v ktorých máme jabľčka uvarené s cukrom, vychladené. Ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a posypeme polovičkami mandlí opraženými na masle.

Foto: René Lazový photo