Koláč od Magaly

2015-01-16 18.30.04

Koláč od Magaly

cesto:
200g hnedý cukor kryštál
1 dcl voda
1 dcl olej
200g celozrnná múka špaldová
2 KL sóda bicarbona
4 vajcia

plnka:
jablká nakrájané na kocky povaríme s hnedým cukrom do mäkka a vylejeme na hotové cesto.
V miske si rozmixujeme 2 tvarohy,500g mascarpone,cukor podľa chuti a 2 smotany na šľahanie.
Hotové cesto rozrežeme na dva kusy a položíme na tácku.Na prvý plát cesta rozložíme jablká a na ne opatrne natrieme rozmixovaný tvaroh.Na hotové položíme druhý plát cesta,zakryjeme alobalom a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny zatuhnúť.

Karamel na vrchnu si pripravíme :
roztopíme si maslo 250 g a 300g hnedého cukru. Lyžicou postupne nalievame na vrch a opäť dáme do chladničky zatuhnúť.