Perkelt s haluškami

10688044_1525653487680606_5432801573427672890_o

Perkelt s haluškami

Halušky:
cesto:
špaldová múka hladká
štipka soli
vajce
voda
2PL olej
Prísady na cesto zmiešame v množstve takom, koľko chceme halušiek. Vytvoríme si cesto ani nie riedke ani nie husté a cez haluškáreň alebo z doštičky, nahádžeme do vriacej vody. Varíme, kým nevyplávajú halušky na povrch.

Perkelt:
morčacie prsia
2 smotany na šľahanie
soľ
bobkový list
nové korenie 3 ks celé
červená paprika mletá
cibuľa
Hladká múka špaldová
Cibulku si nakrájame na drobno a osmažíme na oleji.Pridáme na kocky nakrájané morčacie mäso.Osmažíme zvrchu a pridáme bobkový list,nové korenie a červenú pariku mletú sladkú.Podusíme asi 5 minút a osolíme.
Ak treba trocha podlejeme a udusíme do mäkka.Ked je mäso mäkké v poháriku si zarobíme 1/2 smotany so špaldovou múkou a nalejeme do uduseného mäsa.Zahustíme si tak omáčku.Ak je omáčka ešte riedka zopakujeme.Ak sme si moc zahustili,zredime smotanou alebo mliekom.