Tiramisu

10661791_1525648477681107_5143598863293598921_o

Tiramisu

cesto:
200g hnedý cukor kryštál
1 dcl voda
1 dcl olej
200g hladka muka špaldová
2 KL sóda bicarbona
4 vajcia

plnka:
250g tvaroh
1 šľahačka na šľahanie
500g mascaprone
práškový cukor podľa chuti(niekto to ma rád sladšie)

2 dcl káva

Cesto:
Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým na penisto.Pridáme vodu a olej a dobre premiešame.Prisypeme múku, do ktorej sme pridali sódu bicarbonu.Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov.
Pečieme pri 180 stupňoch ,po 20minútach najprv vyskúšame špailou tak,že pichneme do stredu cesta,či sa nám nenalepí a ak nie tak je hotové.
Plnka:
Tvaroh,nevyšľahanú šľahačku, mascarpone a cukor vyšľaháme.

Vychladnuté cesto rozrežieme na polovicu.Prvú položíme do nádoby a pokvapkáme ho vychladnutou kávou .Necháme vsiaknut asi 10 minút.Všetku plnku natrieme na cesto.Druhý diel cesta položíme na vrch plnky a zas pokvapkáme kávou.
Hotové tiramisu necháme odstát v chladničke.Dá sa jesť aj čerstvé ale aj 24h odstáte ma svoje čaro.

Foto: René Lazový photo